Typemate

Typemate® is een volledig(e) menugestuurde typecursus. Binnen de menustructuur is onder andere te kiezen voor:

  • Instructies blindtypen. Een beschrijving van hoe men het toetsenbord dient te gebruiken, hoe de vingers staan ten opzichte van elkaar en andere praktische tips.
  • Vingerzetting. Deze optie geeft m.b.v. ASCII-graphics aan welke vingers welke toetsen dienen aan te slaan.
  • Neem les. Deze menu-optie is vooral zeer geschikt voor beginners. De gebruiker kan kiezen uit 6 lessen, waarin het aantal blind te leren toetsen langzaam wordt opgevoerd, dit in een didaktisch verantwoorde volgorde. De criteria die gelden voor het mogen doorgaan naar een volgende les, zijn ingebouwd conform de regels van een officieel erkend machineschrijfinstituut.
  • Meet typesnelheid. Hier kan de gebruiker een willekeurige tekst van willekeurige lengte invoeren. Als hij klaar is, drukt hij op Enter en vervolgens wordt zijn snelheid berekend.
  • Train met losse karakters. De gebruiker kan oefenen met zelf op te geven karakters, die hij telkens in een andere volgorde op zijn scherm ziet verschijnen en die hij blind dient na te typen. Snelheid en accuratesse worden hierbij steeds opnieuw berekend.
  • Train met woorden en zinnen. De mogelijkheid wordt geboden te oefenen met losse woorden of met complete zinnen. Deze worden door Typemate® gehaald uit een willekeurige externe ASCII-file (platte tekst) en op het scherm gezet, waarna de gebruiker deze blind dient na te typen. Ook hier worden telkens snelheid en accuratesse berekend. Door het gebruik van externe files is de hoeveelheid oefenmateriaal in principe ONEINDIG en ook uitermate geschikt voor gevorderden die willen leren hun typesnelheid verder op te voeren.

Altijd als een gebruiker toetsen aanslaat, anders dan binnen het menu of als reaktie op een interactieve vraag, zal er (indien gewenst) een snelheidsmeter in beeld zijn die, met behulp van ASCII-graphics real-time, de tot op dat moment geldende gemiddelde snelheid aangeeft. Tevens biedt Typemate® u het gemak van een accent-generator, die u helpt bij het vormen van letters met accenten.

Typemate® is geschikt zowel voor het universele (Nederlands/Amerikaanse) QWERTY-toetsenbord als voor het Belgisch/Franse AZERTY- en het Duits/Zwitserse QWERTZ-toetsenbord. Voor alles dat wordt nagetypt, geldt dat de verstreken tijd, het aantal aanslagen, het aantal fouten, de snelheid en de accuratesse worden berekend. Typemate® is verkrijgbaar in de volgende talen: Duits, Engels, Frans, Nederlands en Spaans.

Niet alleen wij zijn enthousiast over Typemate®, ook WordPerfect Nederland: zij hebben in de kwartaaluitgave Perfect User al in 1993 een positief oordeel over onze cursus blindtypen geveld! (Zie Perfect User, april 1993, blz. 53).

Typemate® is beschikbaar is het DuitsEngels, Frans en Nederlands.

Systeemeisen: MS DOS of MS Windows (alle versies tot en met Windows 10; alleen 32 bit). Voor 64 bit Windows is het gebruik van een emulator nodig, zoals de gratis DOSBox.

Download Typemate®:
Duits
Engels
Frans
Nederlands

HEEFT U VRAGEN?

Heeft u vragen over onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op:

info@dda.nl

072 505 4011

06 51 303 223

WAAROM DDA?

  • Meer dan 25 jaar ICT-ervaring; kennis van zaken gegarandeerd;
  • Wij staan dag en nacht voor u klaar om u te helpen;
  • Wij communiceren open en direct en altijd in begrijpelijke taal;
  • En altijd prettig, persoonlijk contact; bel ons eens, om dat zelf te ervaren: 072 505 4011!

Wilt u ICT-ADVIES op maat? Interesse in één van onze DIENSTEN?

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Niet te vaak, wel informatief.
Vol relevante ICT-informatie voor het MKB.

U bent succesvol ingeschreven voor de DDA-nieuwsbrief.