Virusbescherming

Als ik u vertel dat er dagelijk bijna 100.000 (honderdduizend!) nieuwe malware-exemplaren bijkomen (5/2013), dan begrijpt u dat goede bescherming noodzakelijk is. Uitsluitend anti-virussoftware installeren is achterhaald. En oplossingen uit een doos kan iedereen leveren en zijn uiteindelijk duurder. Beveiliging is geen product maar een proces: het verdient continue aandacht. Daarom leveren wij sinds 2013 virusbescherming als een ‘managed service’, als een ‘cloud-dienst’. Maar hoe was het dan eerst?

Conventionele anti-virussoftware

Tot voor kort bestond virusbescherming uit een stukje software dat eenmalig op een PC (of server) werd geïnstalleerd en waar nauwelijks meer naar werd omgekeken. Natuurlijk, er werden geautomatiseerd updates opgehaald en in het beste geval werd er op regelmatige basis een scan van de harde schijf gemaakt
Maar wat als die software niet up-to-date was? Of virussen vond? Virussen die wellicht niet goed te verwijderen waren? Of de scans vonden niet meer plaats? Niemand die het merkte, totdat het te laat was… Dat heet een reactief systeem.

Pro-actieve gemonitorde bescherming tegen virussen

In onze moderne cloud-based variant van virusbestrijding houdt DDA actief de status en acties bij van uw anti-virussoftware. De initiële installatie, de updates, het zoeken naar virussen en het verwijderen ervan, de controle op het up-to-date zijn van de software: alles maar dan echt ook alles wordt vanuit een management console in de gaten gehouden. In één overzicht, van alle PC’s en servers van alle klanten van DDA bij elkaar. De controle daarop vindt geautomatiseerd plaats en als er ook maar iets niet in orde lijkt, komt er bij DDA een ‘rood kruisje’ in beeld en wordt direct actie ondernomen. Zo loopt u nooit achter de feiten aan, worden problemen met uw anti-virussoftware direct opgemerkt én aangepakt en u bent daarmee continue optimaal beveiligd.

Waartegen moet ik me precies beveiligen?

Tegen ‘malware’; dat is de verzamelnaam voor alle ongewenste software in uw PC of netwerk. Denk aan criminelen die geld aan u proberen te verdienen, bijvoorbeeld door spam via uw PC te versturen (waarvoor ze door derden grof worden betaald) of door de wachtwoorden van de toegang tot uw bankrekening te stelen dan wel uw internetbankieren te manipuleren. Of door uw computer te ‘gijzelen’: uw PC wordt vergrendeld en pas (zogenaamd!) ontgrendeld als u geld overmaakt. Ook kan uw PC in een botnet worden opgenomen, waarna u meedoet aan de DDOS-aanvallen die de laatste tijd geregeld het nieuws halen. Of er wordt gepoogt u nep-virusscanners te verkopen. En ga zo maar door. Het is een optelsom van diverse risico’s, die dagelijks veranderen en zich uitbreiden.

Hoe kan ik mij 100% beschermen?

Dat kan u niet. En wij ook niet.
Beveiliging is een kat-en-muis-spel tussen de makers van malware enerzijds en de programmeurs van de beveiligingssoftware anderzijds. Beveiliging is geen product maar een proces dat continue aandacht vereist. Maar garanties dat een bedreiging nooit doodringt in uw computersysteem kan niemand u geven. U kunt wel – met de juiste maatregelen en DDA helpt u daarbij graag – uw risico’s tot een aanvaardbaar minimum beperken.

McAfee en Kasperski

DDA levert een pro-actieve clouddienst met software van Kasperski of McAfee, twee wereldspelers. Toch zit de kracht van dit systeem hem niet primair (en al helemaal niet ‘alleen’) in de virusscanner zelf, hetgeen wordt onderstreept door het feit dat het niet ondenkbaar is dat op enig moment in de toekomst DDA voor een andere engine (lees: virusscannerleverancier) kiest, of zelfs voor een multi-vendor-oplossing, dus voor twee engines tegelijkertijd. Het gaat namelijk vooral om de managementschil er omheen, om het pro-actief kunnen zijn, om problemen vóór te kunnen zijn. In plaats van brandjes te blussen achteraf.

SaaS

Saas is de afkorting van ‘Software as a Service’. Feitelijk biedt DDA de anti-virussoftware als SaaS aan. Toch is de ene SaaS de andere niet. De voordelen van deze DDA-Enterprise-oplossing ten opzichte van vele andere SaaS-aanbiedingen zijn:

 • e-mailprotectie;
 • pro-actieve beveiligingswaarschuwingen;
 • pro-actieve virusscanner, niet ‘standard’ maar ‘enterprise edition’;
 • virtuele systemen: kan op de host worden geïnstalleerd i.p.v. op alle virtuele systemen apart (belast de hypervisor minder, dus betere performance);
 • multi-vendor mogelijk (kan extra kosten met zich meebrengen);
 • mobile security (smartphones, tablets);
 • non-windows beveiliging (Apple, Linux, storage);
 • anti-malware;
 • anti-spam voor mailserver separaat optioneel mogelijk;
 • multi-platformconfiguratie: per systeemtype zoals laptop, applicatie- of mailserver hebben wij configuratiesets beschikbaar;
 • service en support: u bent geen nummertje maar belt uw contactpersoon bij DDA persoonlijk, zonder wachttijden;
 • tweede lijn-support 24/7 door DDA bij McAfee Nederland mogelijk.

DDA biedt geen ‘Basic’ of ‘Standard’ oplossingen, maar een uitgebreide ‘Enterprise’ oplossing.
Bovendien bepaalt de wijze waarop de oplossing wordt onderhouden het succes van uw beveiliging in significante mate. Daarom biedt DDA actief onderhoud en pro-actieve monitoring.

N.B.: Leest u hier ons algemene informatieve stuk over ‘the cloud‘.

HEEFT U VRAGEN?

Heeft u vragen over onze producten of diensten? Neem dan contact met ons op:

info@dda.nl

072 505 4011

06 51 303 223

WAAROM DDA?

 • Meer dan 25 jaar ICT-ervaring; kennis van zaken gegarandeerd.
 • Wij staan dag en nacht voor u klaar om u te helpen.
 • Wij communiceren open en direct en altijd in begrijpelijke taal.

Hosted werkplek

Vanaf iedere locatie kunnen werken op je eigen virtuele PC; DDA faciliteert en ontzorgt graag. Lees meer ...

Microsoft Office 365

DDA kan u alles vertellen over de gestandaardiseerde online werkplekken van Microsoft. Lees meer ...

Online Backup

DDA Online Backup plaatst uw backups veilig in the cloud. Geen gedoe meer met disks of tapes. Lees meer ...

Spamfilter

Het DDA-spamfilter voorkomt dat uw mailbox ’s ochtends vol zit met ongewenste e-mails. Lees meer ...

Virusbescherming

De gevolgen van een virusbesmetting kunnen enorm zijn. Bescherm u daarom goed. Lees meer ...

Toprooster

Voor 100% door DDA ontwikkeld: een clouddienst om mensen (vrijwilligers) te laten zelfroosteren. Lees meer ...

Ook onze nieuwsbrief ontvangen?

Niet te vaak, wel informatief.
Vol relevante ICT-informatie voor het MKB.

U bent succesvol ingeschreven voor de DDA-nieuwsbrief.